Close

Monikulttuuristen tai kliinisten vuorovaikutustilanteiden kehittäminen

Muutamilla yksilöillä näyttää syntyneen kulttuurinen pätevyys, muiden meidän on ponnisteltava huomattavasti sen kehittämiseksi. Tämä tarkoittaa harhaisuuksien ja ennakkoluulomme tutkimista, kulttuurienvälisten taitojen kehittämistä, roolimallejen etsimistä ja viettämistä mahdollisimman paljon muiden ihmisten kanssa, joilla on intohimo kulttuuritaitoon.

Termi monikulttuurinen osaaminen ilmeni psykologin Paul Pedersenin mielenterveysjulkaisussa ainakin kymmenen vuotta ennen kuin termi kulttuurinen osaaminen tuli suosituksi. Suurin osa monimuotoisuuden ammattilaisten kesken jakamista kulttuuritaitojen määritelmistä tulee terveydenhuollosta. Heidän näkökulmansa on hyödyllinen laajemmassa monimuotoisuuden parissa.

 

Harkitse seuraavia määritelmiä:

Joukko yhdenmukaisia ​​käyttäytymisiä, asenteita ja politiikkoja, jotka yhdistyvät järjestelmänä, virastona tai ammattilaisten keskuudessa ja mahdollistavat järjestelmän, viraston tai näiden ammattilaisten työskennellä tehokkaasti kulttuurienvälisissä tilanteissa.
Kulttuuritaito edellyttää, että organisaatioilla on määritelty joukko arvoja ja periaatteita, ja että ne osoittavat käyttäytymiset, asenteet, politiikat ja rakenteet, jotka antavat mahdollisuuden toimia tehokkaasti kulttuurien välillä.
Kulttuuritaito määritellään yksinkertaisesti tietopohjaisten taitojen tasoksi, jota kulttuurien välisiin kohtaamisiin.

Kulttuuritaito on kehitysprosessi, joka kehittyy pitkän ajan kuluessa. Sekä yksilöt että organisaatiot ovat tietoisuuden, tiedon ja taitojen eri tasoilla kulttuurisen osaamisen jatkuvuuden ajan.

Ei ole yllättävää, että terveydenhuollon ammatti edisti ensimmäisenä kulttuurista osaamista. Heikolla diagnoosilla, joka johtuu esimerkiksi kulttuurisen ymmärryksen puutteesta, voi olla kuolettavia seurauksia, etenkin lääketieteellisten palvelujen toimittamisessa.

Liiketoimintayhteisössä voi vahingoittaa yksilön itsetuntoa ja uraa, mutta huomaamaton psykologinen vaikutus uhreihin voi jäädä suurelta osin huomaamatta, kunnes ryhmäkanteen uhka paljastaa heidät.
Huomaa, että jotkut määritelmät korostavat tietoja ja taitoja, joita tarvitaan vuorovaikutuksessa eri kulttuurien ihmisten kanssa, kun taas toiset keskittyvät asenteisiin.

Tietoisuus

Tietoisuus on tietoisuutta henkilökohtaisista reaktioistaan ​​erilaisille ihmisille. Poliisilla, joka tunnustaa profiloivansa ihmisiä, jotka näyttävät olevan kotoisin Meksikosta ”laittomiksi ulkomaalaisiksi”, on kulttuurinen tietoisuus hänen reaktioistaan ​​tähän ihmisryhmään.

Tuntemus

 

Yhteiskuntatieteellinen tutkimus osoittaa, että arvomme ja vakaumuksemme tasa-arvosta saattavat olla ristiriidassa käyttäytymisemme kanssa, ja emme ironisesti voi olla tietoisia siitä.

Skills

Osaamiskomponentti keskittyy kulttuuritaitojen harjoittamiseen täydellisyyteen asti. Viestintä on keskeinen väline, jolla ihmiset ovat vuorovaikutuksessa organisaatioissa. Tähän sisältyy eleitä ja muuta ei-sanallista viestintää, jolla on taipumus vaihdella kulttuurista kulttuuriin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *